­
Vystoupení Dády Patrasové
1

Liberecký kraj dětem – Den bez aut 2012

2. října 2012

Vědět, že jsou vaše děti v bezpečí. To je přání každého dobrého rodiče. Už druhým rokem pomáhá k této metě i celorepubliková akce Bezpečnost dětí a mládeže v regionech, která se uskutečnila 22. září v libereckém sportovním areálu Vesec pod názvem Liberecký kraj dětem – Den bez aut.

Akci zahájil pan Martin Sepp, náměstek hejtmana Libereckého kraje a jednatel společnosti KORID LK pan Lukáš Martin. Na pódiu pak o bezpečnosti hovořili zástupci Policie ČR, Týmu silniční bezpečnosti, Hasičského záchranného sboru, Vojenské policie armády ČR, ZZSLK, ČČK a další, kteří jsou s bezpečností jako takovou úzce spojeni.
Děti i rodiče si během celého dne mohli u stánků nejen těchto složek, ale i dalších, vyzkoušet i praktické dovednosti od první pomoci při zástavě srdce až po znalosti silničního provozu na dopravním hřišti. Děti mohly třeba slyšet otázky: Co se musí udělat, než se přejde silnice? A když jede tramvaj, musíš ji pustit, nebo ne?. U všech stánků si mohly děti zasoutěžit a vyhrát drobné dárky. Stanové městečko s jednotlivými stanovišti tak nabídlo dětem i jejich rodičům všestrannou průpravu i prevenci k různým rizikovým situacím, které by mohly skončit i velkým neštěstím.
Velký zájem a rozruch vyvolala ukázka „vystřihování“ řidiče z havarovaného auta a jeho následný odvoz sanitkou. Řidiče v havarovaném autě zastoupil kaskadér Luděk Jelen.
Akce byla zaměřena i na charitu. Dětským domovům libereckého kraje zde byly předány volné vstupy do ZOO Liberec, Centra Babylon, na fotbalová utkání FC Slovanu, roční úrazové pojištění pro 20 dětí od Allinaz pojišťovny, poukaz na šunku LE&CO, bezpečnostní fólie od firmy ČADOF a bioptronovou lampu od Zepter International Medical.
Součástí akce bylo i spousta sportu, hudby a zábavy. Vystoupila Dáda Patrasová, Maxim Turbulenc, Kroky Michala Davida, Vlasta Horváth. Přišli hokejisté Bílí Tygři Liberec i fotbalisté FC Slovan Liberec. Proběhly autogramiády všech výše jmenovaných. Liberecký kraj v programu také zastupovala Taneční škola Takt, karatisté TU Slavia Liberec. Programem provázeli moderátoři TV Nova, která byla současně hlavním mediálním partnerem akce.

­
:: copyright © 2012-2024 TANDEM COM, s. r. o., všechna práva vyhrazena ::
­

PF 2014

Milí přátelé, klienti a obchodní partneři, děkujeme Vám za Vaši přízeň a přejeme klidné prožití vánočních svátků a úspěšný nový rok 2014! Tým TANDEM COM

Liberecký kraj vydal novou publikaci mapující lanové...

Odbor dopravy Libereckého kraje vydal novou publikaci, mapující lanové dráhy v Libereckém kraji s názvem „Osobní lanové dráhy v Libereckém kraji“. Publikace vychází v pořadí jako čtvrtá z oblasti dopravy po publikacích Kolébka...

Liberecký kraj dětem – Den bez aut zakončil Týden...

Ve sportovním areálu Vesec v Liberci se v sobotu uskutečnila akce pro rodiny s dětmi Liberecký kraj dětem – Den bez aut, která uzavřela Týden bezpečnosti v Libereckém kraji.

­
designed by op graphic